(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda Buxoro viloyatining investitsion jozibadorligidan samarali foydalanishning hududiy jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida investitsion salohiyat, infratuzilma rivojlanishi, iqtisodiy resurslar, turizm imkoniyatlari va institutsional omillarning hududlar kesimidagi ta’siri baholandi. Integral indeks, SWOT tahlil va investitsiya samaradorligi mezonlari asosida hududlarning investitsion holati o‘rganildi. Natijalar Buxoro shahri, Qorako‘l va Kogon hududlari yuqori investitsion faollikka ega ekanligini ko‘rsatdi. Ayrim tumanlarda mavjud salohiyatdan foydalanish imkoniyatlari aniqlanib, ularni iqtisodiy rivojlantirish yo‘nalishlari belgilandi. Tadqiqot hududiy muvozanatni ta’minlash, investitsiyalar samaradorligini oshirish, sanoat va xizmatlar sohasini rivojlantirish hamda mintaqaning raqobatbardoshligini kuchaytirishga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalarni shakllantirdi.