(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda transformatsiyalash sharoitida oliy taʼlim muassasalarining raqamli yetuklik darajasini baholash metodologiyasi ishlab chiqildi. Tadqiqot davomida DigCompOrg, DigCompEdu, SELFIE va oliy taʼlimga yoʻnaltirilgan xalqaro yetuklik modellari qiyosiy tahlil qilindi. Natijada strategik boshqaruv, oʻqitish va oʻrganish, raqamli kompetensiyalar, sifat kafolati, raqamli kontent, AKT infratuzilmasi hamda raqamli madaniyatni qamrab oluvchi yetti oʻlchamli baholash tizimi shakllantirildi. Taklif etilgan metodologiya raqamli rivojlanish holatini kompleks baholash, kuchli va rivojlantirilishi zarur boʻlgan yoʻnalishlarni aniqlash imkonini berdi. Tadqiqot natijalari universitetlarda strategik rejalashtirishni takomillashtirish, raqamli transformatsiya jarayonlarini monitoring qilish va boshqaruv qarorlarini asoslash uchun amaliy asos yaratdi.