(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda organik agro-oziq-ovqat mahsulotlari bozorini shakllantirishning iqtisodiy va institutsional asoslari oʻrganildi. Tadqiqot davomida Yevropa mamlakatlarining organik qishloq xoʻjaligini rivojlantirish tajribasi, sertifikatlashtirish tizimlari va davlat qoʻllab-quvvatlash mexanizmlari tahlil qilindi. Natijalarda milliy standartlarni rivojlantirish, sertifikatlashtirish tizimini takomillashtirish va eksport salohiyatidan samarali foydalanish organik bozor rivojlanishini jadallashtirgani asoslandi. Organik mahsulotlar ishlab chiqarishni kengaytirish qishloq xoʻjaligida yuqori qoʻshilgan qiymat yaratish imkonini bergani aniqlandi.