(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada tekstil sanoatida raqobatbardoshlikni taʼminlashda innovatsiyalarning ahamiyati oʻrganildi. Tadqiqot davomida Xitoy va Oʻzbekiston tekstil sanoatining rivojlanish koʻrsatkichlari tahlil qilindi hamda innovatsiyalarni joriy etish natijalari baholandi. Olingan natijalar raqamlashtirish, sunʼiy intellekt va aqlli ishlab chiqarish texnologiyalarining samaradorlikni oshirgani, xarajatlarni kamaytirgani va mahsulot sifatini yaxshilaganini koʻrsatdi. Shuningdek, innovatsion rivojlanishni qoʻllab-quvvatlash boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqildi va ularning tarmoq raqobatbardoshligini mustahkamlashdagi ahamiyati asoslandi.