(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda ayollar tadbirkorligini rivojlantirishning iqtisodiy va institutsional jihatlari oʻrganildi. Tadqiqot davomida ayollar tadbirkorligining iqtisodiy faollik, bandlik va daromadlar oʻsishidagi oʻrni tahlil qilindi. Natijalarda moliyaviy qoʻllab-quvvatlash, taʼlim dasturlari va institutsional mexanizmlar ayollarning biznes faoliyatini kengaytirishga xizmat qilgani aniqlandi. Xalqaro tajribalar asosida ayollar tadbirkorligini rivojlantirishning samarali yoʻnalishlari baholanib, iqtisodiy inklyuzivlik va barqaror rivojlanishni kuchaytirishga qaratilgan tavsiyalar ishlab chiqildi.