(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada korxonalar faoliyatida axborot tizimlaridan foydalanishning ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilindi. Tadqiqotda ERP, CRM, BI tizimlari, bulutli texnologiyalar va raqamli transformatsiya vositalarining boshqaruv samaradorligiga ta’siri o‘rganildi. Tahlil natijalari axborot tizimlari ma’lumotlarni qayta ishlash tezligini oshirgani, resurslardan foydalanishni optimallashtirgani va boshqaruv qarorlarini qabul qilish sifatini yaxshilaganini ko‘rsatdi. Korxonalarning raqobatbardoshligi, innovatsion faolligi va xizmat ko‘rsatish sifati mustahkamlangani aniqlandi. Tadqiqot raqamli texnologiyalarni joriy etish korxonalarning barqaror rivojlanishi hamda iqtisodiy samaradorligini oshirishda muhim omil bo‘lganini asoslab berdi.