(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda elektron tijorat tizimida barqaror rivojlanish jarayonlari panel maʼlumotlar asosida dinamik baholandi va prognoz qilindi. Tadqiqot davomida internet qamrovi, aholi daromadlari, logistika infratuzilmasi va raqamli texnologiyalar kabi omillarning elektron tijorat rivojlanishiga taʼsiri ekonometrik usullar yordamida oʻrganildi. Dinamik panel model natijalari elektron tijorat tizimi barqaror oʻsish tendensiyasiga ega ekanligini hamda avvalgi davr natijalari keyingi rivojlanishga sezilarli taʼsir koʻrsatganini tasdiqladi. Tahlillar elektron tijorat hajmi, internet foydalanuvchilari soni va mobil ulanishlar koʻrsatkichlari izchil oshganini koʻrsatdi. Tadqiqot yakunida elektron tijoratning uzoq muddatli rivojlanishini taʼminlash boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.