(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekistonda turizm sohasi rivojlanish tendensiyalari statistik va iqtisodiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot davomida turizm koʻrsatkichlarini baholash va prognozlash uchun additiv model, SWOT hamda Delphi metodlaridan foydalanildi. Turizmning kuchli va rivojlantirishni talab qiluvchi jihatlari ekspert baholari asosida aniqlanib, mavjud imkoniyatlar va ustuvor yoʻnalishlar baholandi. Natijalar Oʻzbekistonning boy tarixiy-madaniy merosi, Buyuk Ipak yoʻli hududida joylashuvi va turizm salohiyati sohaning barqaror rivojlanishiga xizmat qilayotganini koʻrsatdi. Logistika, xizmatlar sifati va infratuzilmani takomillashtirish turizm samaradorligini oshirishga yordam berishi asoslandi. Tadqiqot yakunida turizm statistikasini rivojlantirish va hududlar raqobatbardoshligini oshirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.