(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Tadqiqotda kichik biznes subyektlarida sanoat mahsulotlari ishlab chiqarish samaradorligini oshirishning nazariy va amaliy yoʻnalishlari oʻrganilgan. Resurs tejamkorligi, ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish, innovatsion menejment hamda davlat qoʻllab-quvvatlash mexanizmlarining samaradorlikka taʼsiri qiyosiy tahlil qilingan. Oʻzbekiston sharoitida kichik sanoat korxonalarining samaradorlik koʻrsatkichlariga taʼsir etuvchi asosiy omillar tizimlashtirilgan va ularning oʻzaro bogʻliqligi baholangan. Tadqiqot natijasida kichik biznes subyektlari ishlab chiqarish samaradorligini oshirishning integratsiyalashgan konseptual modeli ishlab chiqilgan va amaliy tavsiyalar taklif etilgan.