(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda raqamli iqtisodiyot sharoitida soliq xavfini aniqlash metodologiyasini takomillashtirish masalalari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida soliq xavfini boshqarishning nazariy asoslari, xalqaro tajriba hamda milliy amaliyot oʻrganildi. Soliq toʻlovchilar faoliyatini segmentlash, komplayens risklarini baholash, maʼlumotlarni integratsiyalash va tarmoqli tahlil usullaridan foydalanishning ahamiyati asoslab berildi. Muallif tomonidan soliq xavfini kompleks baholashga xizmat qiluvchi integral indeks modeli taklif etildi. Tadqiqot natijalari xavfni erta aniqlash, soliq maʼmuriyatchiligi samaradorligini oshirish va fiskal barqarorlikni mustahkamlash imkoniyatlarini koʻrsatdi. Takomillashtirilgan metodologiya soliq organlariga resurslarni samarali taqsimlash, ixtiyoriy komplayens darajasini oshirish va raqamli maʼlumotlardan foydalanish samaradorligini kuchaytirishga xizmat qilishi aniqlandi.