(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada kichik biznesni barqaror rivojlanishini baholashga oid nazariy va metodik yondashuvlar tahlil qilindi. Tadqiqot davomida indikatorli, moliyaviy, integral indeksli hamda ekonometrik baholash usullarining ilmiy asoslari o‘rganildi va ularning afzallik hamda cheklovlari aniqlashtirildi. Kichik biznes subyektlarining barqaror rivojlanishiga ta’sir etuvchi iqtisodiy, institutsional va innovatsion omillar tizimli yondashuv asosida baholandi. Tadqiqot natijasida mavjud metodikalarning kichik biznesning hududiy va institutsional xususiyatlarini yetarli darajada hisobga olmasligi asoslandi. Indikatorli tahlil, integral indekslar va ekonometrik modellarni uyg‘unlashtiruvchi kompleks baholash metodologiyasini ishlab chiqish zarurligi ilmiy jihatdan asoslab berildi.