(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada elektron tijorat bozorida risklarni identifikatsiya qilish va baholash mexanizmlari ilmiy asosda tadqiq etildi. Tadqiqot davomida elektron tijorat platformalarida uchraydigan operatsion, moliyaviy, huquqiy, logistika va reputatsion risklar tahlil qilindi. Ochiq veb-manbalar, foydalanuvchi sharhlari va davlat organlari maʼlumotlari asosida text-mining usuli qoʻllanildi hamda mijoz qoniqishiga taʼsir qiluvchi omillar baholandi. Tahlil natijalari elektron savdo platformalarida xizmat sifati, shartnoma shaffofligi va logistika jarayonlari risklarni boshqarishda muhim omil ekanligini koʻrsatdi. Sunʼiy intellekt, Big Data va raqamli monitoring texnologiyalaridan foydalanish risklarni erta aniqlash va boshqaruv samaradorligini oshirishga xizmat qilishi asoslandi. Tadqiqot natijalari elektron tijoratni barqaror rivojlantirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga imkon berdi.