(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada kichik sanoat zonalarining hududlar iqtisodiy rivojlanishidagi roli ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot davomida kichik sanoat zonalarining sanoat ishlab chiqarishi, investitsiyalar hajmi, eksport salohiyati va yangi ish o‘rinlari yaratishdagi ahamiyati baholandi. O‘zbekiston hududlari kesimida 2020-2024 yillardagi statistik ko‘rsatkichlar asosida ishlab chiqarish hajmlarining o‘sish dinamikasi o‘rganildi. Tahlillar natijasida kichik sanoat zonalari hududiy sanoat salohiyatini oshirish, iqtisodiy faollikni kengaytirish va tadbirkorlikni rivojlantirishning muhim mexanizmi ekani asoslandi. Tadqiqot yakunida sanoat simbiozi, raqamli boshqaruv, yashil iqtisodiyot va klasterli yondashuvlarni joriy etishga oid ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqildi.