(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekiston va Markaziy Osiyo oliy taʼlim muassasalarida strategik marketingning talabalarni jalb etish, institutsional reputatsiya hamda moliyaviy barqarorlikka taʼsirini oʻrganilgan. Raqobatning kuchayishi, demografik oʻsish, xalqaro integratsiya va xususiy sektor kengayishi sharoitida universitetlar bozorga yoʻnaltirilgan strategiyalarni qoʻllashi zarur. Tadqiqot oliy taʼlim marketingi nazariyasi, brending modellari va institutsional barqarorlik konsepsiyalari asosida olib borildi. Natijalar strategik marketing talabalar sonining oshishi, kontrakt tushumlari barqarorligi, brend obroʻsi va manfaatdor tomonlar bilan aloqalarni yaxshilashga ijobiy taʼsir koʻrsatishini aniqladi. Raqamli marketing, universitet brendinggi va xizmat sifati boshqaruvi eng muhim omillar sifatida baholandi. Tadqiqotda universitet rahbarlari hamda siyosatchilar uchun amaliy takliflar berilgan.