(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada hududiy iqtisodiy boshqaruvning innovatsion-transformatsion modelini biznes ekotizimiga adaptatsiyalashning institutsional mexanizmlari Namangan viloyati misolida tadqiq etilgan. Tadqiqotda hududiy boshqaruv samaradorligi, innovatsion infratuzilma, biznes muhit va raqamli transformatsiya jarayonlarining oʻzaro bogʻliqligi tahlil qilingan. Hududlar iqtisodiyotida institutsional modernizatsiya, smart boshqaruv va innovatsion klasterlashuvning iqtisodiy samaradorlikka taʼsiri baholangan. Tadqiqot natijasida hududiy biznes ekotizimini rivojlantirish, investitsion faollikni oshirish va innovatsion boshqaruvni takomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.