(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Ushbu tezisda ekologik standartlarning xalqaro savdo va bojxona tartibotlariga taʼsiri, “yashil” marketing siyosati va bojlar tizimi orqali barqaror iqtisodiyotga oʻtish masalalari yoritilgan. CBAM, uglerod soliqlari, yashil tariflar va ekologik subsidiyalar kabi vositalar misolida ekologik talablar global savdo siyosatida muhim oʻrin tutayotgani koʻrsatilgan. Oʻzbekiston uchun bu tendensiyalar yangi imkoniyatlar bilan birga, muvofiqlik va moslashuv talablarini ham yuzaga chiqaradi.