(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda uzum eksport qiluvchi korxonalarda yashil marketing strategiyalarining shakllanishi AHP–SEM modeli asosida baholangan. Ekologik sertifikatlash, brending va raqamli kuzatuvchanlik indikatorlari orqali eksport raqobatbardoshligi bilan barqarorlik oʻrtasidagi bogʻliqlik aniqlangan. Natijalar yashil marketing korxona daromadlariga emas, balki barqaror oʻsish va tashqi bozorlarga kirish imkoniyatiga ijobiy taʼsir koʻrsatishini koʻrsatadi.