(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Ushbu maqolada yashil marketing strategiyalari va marketing innovatsiyalarining raqobatbardoshlikka ta’siri nazariy asosda tahlil qilinadi. Ilmiy manbalar asosida ekologik qadriyatlar, iste’molchi xulq-atvori va strategik pozitsiyalash orqali barqaror raqobat ustunligi shakllanishi yoritilgan. Tahlillar marketing innovatsiyalari — xususan, raqamli kommunikatsiya va yashil brending — orqali mijoz ishonchi va bozordagi farqlanishni kuchaytirishini ko‘rsatadi. Tadqiqot nazariy model ishlab chiqishga konseptual asos yaratadi.