(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Maqola turizm tizimini modernizatsiya qilish orqali iqtisodiy oʻsish va aholi daromadlarining barqarorligini taʼminlash masalalarini kompleks tahlil qiladi. Tadqiqotda raqamlashtirish, infratuzilma modernizatsiyasi, kadrlar tayyorgarligi va mahalliy bizneslarni qoʻllab-quvvatlash orqali turizm sohasining iqtisodiy samaradorligini oshirish mexanizmlari koʻrib chiqilgan. Empirik tahlillar, hududiy misollar va SWOT tahlili asosida maqolada amaliy takliflar berilgan.