(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Ushbu maqola sanoat ishlab chiqarish jarayonlarida sunʼiy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning asosiy yoʻnalishlari, ularning amaliy qoʻllanilishi hamda zamonaviy sanoat korxonalarida raqamli transformatsiya jarayonlariga taʼsirini tahlil qilishga bagʻishlangan. Tadqiqotda sunʼiy intellektning sanoat ishlab chiqarishidagi prognozli texnik xizmat koʻrsatish, sifat nazorati, taʼminot zanjirini boshqarish va ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish kabi sohalardagi amaliy natijalari koʻrib chiqilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston sanoat korxonalarida sunʼiy intellekt texnologiyalarini joriy etish istiqbollari va dolzarb muammolar tahlil qilingan.