(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Ushbu maqolada raqamli asrda texnologik va media oʻzgarishlarning global elektron savdo hamda onlayn marketing tizimiga taʼsiri tahlil qilingan. Axborot texnologiyalari, ijtimoiy media va interaktiv platformalar elektron savdo jarayonlarini tezlashtirgan hamda isteʼmolchilar xatti-harakatlarini tubdan oʻzgartirgan. Tadqiqotda Amazon va Alibaba kabi yirik elektron savdo maydonchalari misolida e-marketing vositalarining transformatsiyasi, shuningdek, Oʻzbekiston elektron savdo bozorida raqamli qonunchilik va raqamli mavjudlikning ahamiyati yoritilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, raqamli texnologiyalarni integratsiyalash korxonalar raqobatbardoshligini oshirib, yangi biznes modellarni shakllantirish imkonini beradi. Maqola elektron savdoning nazariy, statistik va amaliy jihatlarini uygʻun holda tahlil qiladi..