(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Ushbu tezisda ekologik marketing va barqaror marketingning mohiyati hamda ularning zamonaviy marketingdagi oʻrni koʻrib chiqilgan. Tezisda ekologik mahsulotlarni ishlab chiqish va targʻib etish jarayonlari, shuningdek ekologik toza brendlarni yaratishning ahamiyati tahlil qilingan. Yashil isteʼmolchilarning xarid qilish odatlari va yashil reklamaning ularga taʼsiri haqida maʼlumot berilgan. Tadqiqotda korxonalarning ekologik masʼuliyatni oshirishi va mahsulotlarda ekologik yorliqlardan foydalanishning foydali jihatlari koʻrsatilgan. Natijada, ekologik tamoyillarga asoslangan marketing jamiyatda barqaror rivojlanishni taʼminlashga yordam berishi taʼkidlangan.