(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Kambagʻallikni qisqartirishda kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish asosida kambagʻallikni qisqartirishning tahlili va modellari iqtisodiy oʻsishni, ijtimoiy barqarorlikni va davlatning iqtisodiy siyosatini kuchaytirish maqsadida amalga oshiriladi. Ushbu tahlil va modellarda bir nechta asosiy yondashuvlar mavjud. Quyida kambagʻallikni qisqartirish va oʻrta biznesni rivojlantirishga oid asosiy yondashuvlar va modellarga qisqacha toʻxtalamiz. Kambagʻallikka qarshi kurashishda davlat tomonidan turli yordam va subsidiya dasturlari, shuningdek, ijtimoiy himoya tizimlarini rivojlantirish muhim ahamiyatga ega. Bu dasturlar koʻpincha daromadi past boʻlgan oilalarga maʼlum mablagʻlar yoki xizmatlar koʻrsatishni oʻz ichiga oladi.