(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Ushbu maqolada raqamlashtirish jarayonlari sharoitida turizm tarmoqlarini sinergetik rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan. Turizm sohasida raqamli texnologiyalarning joriy etilishi nafaqat xizmat ko‘rsatish sifatini yaxshilashi, balki uni iqtisodiyotning boshqa tarmoqlari bilan integratsiyalash imkoniyatini yaratishi ta’kidlangan. Turizmning transport, mehmondo‘stlik, madaniyat, qishloq xo‘jaligi va axborot texnologiyalari kabi sohalar bilan o‘zaro bog‘liq holda rivojlanishi orqali yuqori qo‘shilgan qiymat yaratilishi bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.