(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Mazkur tadqiqotda chakana savdoda brend strategiyasini ishlab chiqishning nazariy asoslari zamonaviy marketing yondashuvlari asosida tizimlashtirildi. Brend kapitali, omnikanal integratsiya, raqamli shaxsiylashtirish va barqaror pozitsiyalash konsepsiyalarining chakana savdo faoliyatiga taʼsiri tahlil qilindi. Mijozga asoslangan brend qiymatini shakllantirish omillari hamda isteʼmolchi sodiqligini oshirish mexanizmlari aniqlandi. Tadqiqot natijasida chakana korxonalarda brend raqobatbardoshligini mustahkamlash va marketing samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy takliflar ishlab chiqildi.