(untitled) (Marketing Journal, 2025)
Mazkur tadqiqotda tadbirkorlik subyektlarida zamonaviy marketing konsepsiyalaridan foydalanish samaradorligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Tadqiqot davomida bozor yoʻnaltirilganligi, mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish va raqamli marketingning korxona natijadorligiga taʼsiri baholandi. Natijalar ushbu konsepsiyalar oʻzaro integratsiyalashgan holda qoʻllanilganda mijoz qiymatini oshirish, raqobatbardoshlikni kuchaytirish va iqtisodiy natijalarni yaxshilashga xizmat qilganini koʻrsatdi. Mijoz bilimini boshqarish va raqamli vositalardan samarali foydalanish korxonalarning barqaror rivojlanishiga ijobiy taʼsir koʻrsatgani asoslandi.