(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Mazkur maqolada korxonalarning ishlab chiqarish va bozor faoliyatida “Just in time” konsepsiyasidan foydalanishning ilmiy nazariy jihatlari oʻrganilgan. Korxonalarning bozor faoliyatini boshqarishda “Just in time” konsepsiyasidan foydalanishning samarali mexanizmi ishlab chiqilgan. Ishlab chiqaruvchi va yetkazib beruvchilar hamda isteʼmolchilar oʻrtasidagi oʻzaro taʼsir zanjiri modeli taklif etilgan. Asosiy ilmiy natija sifatida korxonaning aylanma mablagʻlarini boshqarish tizimiga oʻz vaqtida texnologiyani integratsiyalash modeli takomillashtirilgan.