(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Mazkur maqolada alkogol mahsulotlari bozorida mijozlar xulq-avtorini oʻrganish boʻyicha olib borilgan marketing tadqiqotlari natijalari keltirilgan. Ilmiy adabiyotlarni oʻrganish natijalari asosida axloqiy marketingning asosiy prinsiplari aniqlangan. Alkogol mahsulotlari mijozlari isteʼmol qilish xususiyatlariga koʻra guruhlarga ajratilgan. Ajratilgan isteʼmolchilar guruhlarining alkogol mahsulotlari isteʼmol qilishida ijtimoiy-axloqiy meʼyorlarini namoyon boʻlishi diskriminant tahlil usuli asosida tadqiq etilgan. Natijalarga koʻra, alkogol mahsulotlari isteʼmol qiluvchilarga axloqiy marketing dastaklaridan foydalanish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan.