(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida raqobat sharoitida uning raqobatbardoshligini oshirishning marketing strategiyalari ishlab chiqilgan va tavsiyalar berilgan. Ilmiy maqolada oliy ta’lim tizimida marketingning oʻrni, oliy ta’lim raqobatbardoshligini oshirishda marketing strategiyalarini ishlab chiqish va ularni amalga oshirish yoʻllari ishlab chiqilgan. Oliy ta’lim muassasalarining raqobatbardoshligiga ta’sir koʻrsatuvchi omillar ilmiy tadqiqot manbalarini oʻrganish asosida bir necha tasniflarga boʻlinib oʻrganilgan. Toshkent amaliy fanlar universiteti faoliyati va raqobatbardoshlik omillari statistik tahlil qilingan. Tahlil natijalariga asoslangan holda oliy ta’lim muassasalarining raqobatbardoshligini ta’minlash imkonini beradigan sifatni boshqarish boʻyicha bir nechta tavsiyalar berilgan.