(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Tashqi savdo aloqalari, mamlakatlar uchun mahsulotlarni yangi bozorlarda sotish va ishlab chiqarish imkoniyatlarini kengaytiradi. Bu esa tashqi savdo orqali mamlakatlarning xizmatlarini va mahsulotlarini dunyo bozorida sotish imkoniyatini yaratadi. Import hajmini oshirish orqali mamlakat aholisining sifatli va arzon mahsulotlar iste’mol qilish imkoniyatlari oshadi.