(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Ushbu ilmiy maqola xoʻjalik yurituvchi subyektlarning investitsiya loyihalarini moliyalashtirishni takomillashtirishga bag‘ishlangan. Bugungi kunda korxonalar rivojlanishi va ularning bozor raqobatbardoshligini oshirish uchun investitsiya loyihalari muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada investitsiya loyihalarini moliyalashtirishning asosiy manbalari, jumladan, oʻz mablag‘lari, bank kreditlari, davlat qoʻllab-quvvatlashi va qimmatli qog‘ozlar bozori keltirib oʻtiladi. Shuningdek, moliyalashtirish jarayonida yuzaga keladigan muammolar, xususan, kapital yetishmovchiligi, kredit olish shartlari, byurokratik toʻsiqlar va bozor tavakkalchiligi tahlil qilinadi. Maqolada moliyalashtirishni takomillashtirish boʻyicha bir qator amaliy tavsiyalarni ilgari suradi. Bu tavsiyalar qatoriga moliyaviy rivojlanish strategiyasini ishlab chiqish, davlat qoʻllab-quvvatlash dasturlarini soddalashtirish, qimmatli qog‘ozlar bozorini rivojlantirish va xalqaro moliyalashtirish manbalaridan foydalanish kiradi. Ushbu tavsiyalarni amalga oshirish orqali xoʻjalik yurituvchi subyektlarning investitsiya imkoniyatlarini kengaytirish va ularning iqtisodiy samaradorligini oshirishga erishish mumkin. Maqolaning asosiy xulosasi shundan iboratki, investitsiya loyihalarini moliyalashtirishni takomillashtirish, korxonalar uchun muhim strategik vazifa boʻlib, bu ularning barqaror rivojlanishini ta’minlash va raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiladi.