(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Ushbu maqolada kompaniyaning transport xizmatlarining jozibadorligini oshirishda yoʻlovchilar fikrini oʻrganishning mavjud kamchiliklari va muammolari koʻrib chiqiladi. Temir yoʻl transporti xizmatlari jozibadorligini oshirishda marketing kommunikatsiyalaridan toʻgʻri va samarali foydalanish yoʻnalishlari taklif etiladi. Shuningdek, isteʼmolchilarning temir yoʻl transporti xizmatlaridan foydalanishi va ularning korxona brendiga boʻlgan munosabati oʻrtasidagi bogʻliqlik chuqur tahlil asosida oʻrganiladi.