(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Maqola Oʻzbekistonda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirishning dolzarb muammosiga bag‘ishlangan boʻlib, bu jarayonda elektron tijoratning oʻrni va salohiyatini koʻrib chiqadi. Ishda asosiy raqamli biznes modellari, ularning afzalliklari va dastur xususiyatlari tahlil qilinadi. Elektron tijoratni rivojlantirish mexanizmlari va uning raqamli iqtisodiyotni rivojlantirishga ta’sirini oʻrganishga alohida e’tibor qaratilmoqda. Ish muallifi elektron tijoratning infratuzilmaviy jihatlarini, jumladan, logistika, toʻlov tizimlari, elektron tijoratni oʻrganadi, shuningdek, ularni takomillashtirish va kengaytirish mexanizmlarini ishlab chiqadi. Maqola raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish bilan shug‘ullanuvchi davlat organlari va elektron tijorat texnologiyalarini muvaffaqiyatli joriy etishga intilayotgan korxonalar uchun amaliy ahamiyatga ega.