(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Maqolada bojxona organlarining fiskal faoliyatni amalga oshirishdagi roli ochib berilgan. Oʻzbekiston Respublikasida bojxona toʻlovlarini hisoblash, undirish va davlat byudjetiga oʻtkazish jarayonlari tahlil etilgan. Mamlakat fiskal barqarorligini taʼminlash, iqtisodiyotni rivojlantirish jarayonlarini yanada jadallashtirish maqsadida belgilangan vazifalarni hal etishda bojxona toʻlovlarini oʻrni va ahamiyati koʻrsatib oʻtilgan. Bojxona toʻlovlarini undirish mexanizmini takomillashtirish boʻyicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar berilgan.