(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Maqolada globallashuv jarayonlarida mamlakatda tashqi savdoni boshqarishning oʻziga xos jihatlari oʻrganilgan. Oʻzbekistonning jahon iqtisodiyoti bilan integratsiyalashuvi jarayonida tashqi savdoni erkinlashtirishning asosiy jihatlari va yoʻnalishlari tahlil etilgan. Integratsiyalashuv jarayonida tashqi savdoni boshqarishning asosiy dastak va vositalaridan foydalanish boʻyicha ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.