(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Xozirgi axborot asrida taʼlim jarayonini raqamlashtirish global miqyosda muhim yoʻnalishga aylandi. Masofaviy taʼlim, onlayn kurslar va interaktiv taʼlim platformalari nafaqat Oʻzbekistonda, balki butun dunyoda zamonaviy taʼlim tizimining asosiy qismlaridan biriga aylandi. Raqamli taʼlim platformasi — bu internet yoki maxsus dasturlar orqali taʼlim berish va oʻqish jarayonini tashkil qiladigan interaktiv muhitdir. Bunday platformalar taʼlim jarayonini osonlashtirish, tartibga solish va samarali boshqarish uchun moʻljallangan. Ular nafaqat maktab va oliy oʻquv yurtlarida, balki korporativ oʻqitish, onlayn kurslar va mustaqil taʼlim olishda ham foydalaniladi.