(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Respublikamizda olib borilayotgan islohotlar turli sohalarning turli darajada taʼsir koʻrsatishda amalga oshirilib kelinmoqda. Oʻz navbatida ushbu islohotlar nafaqat iqtisodiy sohada shuningdek ijtimoiy sohada ham amalga oshirilib borilmoqda, ushbu ijtimoiy islohotlar esa taʼlimdan boshlanib bormoqda. Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida faoliyat yuritayotgan barcha davlat hamda nodavlat Oliy taʼlim muassasa(OTM)larining faoliyatining tahliliga qaratilgan boʻlib, ushbu tahlilning amalga oshirishdan asosiy maqsad hozirgi kundagi olib borilayotgan islohotlarning qay darajada mavjud muammoni yechimi sifatida yondashilayotganini koʻrsatishga qaratilgan. Shuningdek, ushbu maqolada respublika umumiy oʻrta taʼlim muassasalari soni hamda ularda taʼlim olayotgan oʻquvchilar soni keltirilgan boʻlib, ushbu koʻrsatkichlarni maqolada keltirishdan maqsad OTM qamrov darajasiga nechogʻli mos kelayotganini ochib berishga qaratilgan.