(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Mazkur maqola mamlakatlar ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishidagi salbiy tendentsiyalarni bartaraf etishning innovatsion vositasi hamda tadbirkorlar e’tibordan chetda qolayotgan jamiyatdagi ijtimoiy muammolarini hal etishning samarali mexanizmi sifatida inklyuziv tadbirkorlikning nazariy-metodologik asoslarini aniqlash va asoslashga bag’ishlangan. Tadqiqotning maqsadi - "inklyuziv tadbirkorlik" tushunchasini nazariy tahlil qilish, uni mazmunan o’xshash tushunchalardan farqlash hamda batafsil tavsiflashdir. Bunda inklyuziv, tijorat va ijtimoiy tadbirkorlik faoliyati va xayriya tashkilotlari faoliyatining qiyosiy tavsifi amalga oshirildi.