(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Tadqiqot Oʻzbekiston korxonalarida ichki nazorat tizimini samarali tashkil etish va dasturlash orqali boshqaruv sifatini oshirishga qaratilgan. Unda aktivlarning butligini taʼminlash, maʼlumotlar shaffofligini kuchaytirish va moliyaviy barqarorlikni mustahkamlash masalalari koʻrib chiqilgan. Trendli, strukturaviy va solishtirma tahlil usullari asosida ichki nazorat samaradorligini baholovchi takliflar ishlab chiqilgan. Yondashuv amaliyotda qoʻllash uchun mos boʻlib, korxonalarda xatolik va tavakkal darajasini kamaytiradi.