(untitled) (Marketing Journal, 2024)
Maqolada Oʻzbekiston iqtisodiyotida xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (MSFO) asosida ijara operatsiyalarining aks ettirilishi tahlil qilinadi. Ayniqsa, MSFO 16 – "Ijara" standarti talablari doirasida ijara shartnomalarining balansga kiritilishi bilan bogʻliq yutuq va muammolar chuqur yoritildi. Oʻzbekiston korxonalarida bu standartni joriy etishdagi texnik, institutsional va moliyaviy cheklovlar ochib berildi. Maqolada ushbu yondashuvning moliyaviy shaffoflikka qoʻshgan hissasi, hisob yuritishdagi murakkabliklar, milliy buxgalteriya tizimi bilan uygʻunlashuv holati koʻrib chiqilgan.