(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada tashkilotlarda yetakchilik sohalarining boshqaruv samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqotda strategik, operatsion, motivatsion, kommunikativ, transformatsion va innovatsion yetakchilik yo‘nalishlari tizimli hamda qiyosiy yondashuv asosida o‘rganildi. Kontent tahlili, tizimli tahlil va taqqoslash usullari orqali yetakchilikning resurslardan foydalanish, xodimlar motivatsiyasi, ichki hamkorlik, innovatsion faollik va tashkilot raqobatbardoshligiga ta’siri baholandi. Natijalar yetakchilik sohalarining uyg‘un rivojlanishi mehnat unumdorligi, xodimlar sadoqati va boshqaruv qarorlarining sifatini oshirganini ko‘rsatdi. Taklif etilgan yondashuv tashkilotlarda yetakchilik kompetensiyalarini tizimli rivojlantirish, ochiq kommunikatsiyani kuchaytirish va innovatsion muhitni shakllantirish uchun ilmiy-amaliy asos yaratdi. Strategik rejalashtirish, adolatli rag‘batlantirish, muntazam qayta aloqa va raqamli o‘zgarishlarni qo‘llab-quvvatlash tashkilotning barqaror rivojlanishiga xizmat qilgan muhim boshqaruv omillari sifatida asoslandi va umumiy boshqaruv sifatini yaxshilagan.