(untitled) (Marketing Journal, 2026)
Maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning barqaror rivojlanishining mikroiqtisodiy asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqotda kichik biznesning iqtisodiy o‘sish, bandlikni ta’minlash, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va hududiy rivojlanishdagi o‘rni tahlil qilindi. Namangan viloyati misolida kichik biznes subyektlarining yalpi hududiy mahsulotdagi ulushi, sanoat, qishloq xo‘jaligi va qurilish tarmoqlaridagi faoliyati statistik ma’lumotlar asosida baholandi. Tadqiqot natijalarida kichik biznesning barqaror rivojlanishi inson kapitali, innovatsion faoliyat, boshqaruv sifati va resurslardan samarali foydalanish bilan bog‘liqligi asoslandi. Kichik biznes subyektlarini qo‘llab-quvvatlash, boshqaruv kompetensiyalarini rivojlantirish va institutsional muhitni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar ishlab chiqildi.