ENERGETIKA TARMOGʻINING MAMLAKAT IQTISODIYOTIGATAʼSIRINING NAZARIY - USLUBIY JIHATLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada energetika tarmogʻining mamlakat iqtisodiyotiga taʼsiriningnazariy va uslubiy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Iqtisodiy oʻsish va energiyaisteʼmoli oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlikka oid xorijiy va mahalliy ilmiy yondashuvlartanqidiy asosda koʻrib chiqilgan. Energiyaning ishlab chiqarish omillari tizimidagioʻrni, energiya-oʻsish gipotezalari, hamda energetika siyosati va institutsionalmuhitning iqtisodiy natijalarga taʼsiri yoritilgan. Tahlil natijalari iqtisodiy oʻsish vaenergiya ishlab chiqarish oʻrtasidagi bogʻliqlik dinamik va koʻp omilli xarakterga egaekanini koʻrsatadi. Tadqiqot natijalariga koʻra, energetika infratuzilmasinimodernizatsiya qilish, energiya samaradorligini oshirish va qayta tiklanuvchi energiyamanbalarini rivojlantirish mamlakat iqtisodiyotining barqaror va uzoq muddatlioʻsishini taʼminlash borasida taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.