JAMOAT TRANSPORTI TIZIMIDA MARKETING STRATEGIYASINI ISHLAB CHIQISH VA AMALGA OSHIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Journal, 2026)
AnnotatsiyaUshbu maqolada jamoat transporti tizimida marketing strategiyasini ishlabchiqish va amalga oshirish mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqotda marketing mixkonsepsiyasi, bozor segmentatsiyasi hamda raqamli axborot kanallarining yo‘lovchilaroqimiga ta’siri o‘rganildi. Metodologik asos sifatida xizmat sifati ko‘rsatkichlari, mijozqoniqishi modellari va qiyosiy tahlil usullari qo‘llanildi. Xorijiy va O‘zbekistontajribasi qiyosiy baholandi. Natijalar marketing strategiyasini xizmat sifati va axborottizimlari bilan integratsiyalash yo‘lovchilar sonini oshirishga ta’sir ko‘rsatishiniko‘rsatdi. Tahlil asosida transport operatorlari uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.Marketing funksiyasini institutsional darajada rivojlantirish, raqamli kommunikatsiyakanallarini kengaytirish va yo‘lovchilar qoniqishini muntazam monitoring qilishzarurligi asoslandi.