XIZMAT KOʻRSATUVCHI KORXONALAR MARKETING STRATEGIYASIVA UNI BOZORGA YOʻNALTIRISH ASOSLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada xizmat koʻrsatuvchi korxonalarda marketing strategiyasinishakllantirish va uni bozorga yoʻnaltirishning nazariy asoslari tahlil qilindi. Tadqiqotdaxizmat marketingining oʻziga xos xususiyatlari, 7P marketing aralashmasi hamdabozorga yoʻnaltirilganlik konsepsiyasi tizimli koʻrib chiqildi. Natijalar marketingstrategiyasi samaradorligi mijoz ehtiyojlarini aniqlash, raqobat muhitini baholash vaichki resurslarni muvofiqlashtirishga bogʻliqligini koʻrsatdi. Shuningdek, xizmatkoʻrsatish jarayonlari, xodimlar roli va jismoniy muhit omillari marketing qarorlarigabevosita taʼsir etishi asoslandi. Tadqiqot xulosalari xizmat korxonalarida strategikboshqaruvni takomillashtirishga xizmat qiladi.