HUDUDNING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHINI PROGNOSTIK MODELLASHTIRISH (Marketing Journal, 2026)
Ushbu tadqiqot hududning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini modellashtirish vaprognozlashning nazariy hamda amaliy jihatlarini oʻrganishga bagʻishlangan.Tadqiqotda mintaqaviy rivojlanishning asosiy muammolari tahlil qilingan, iqtisodiymatematikmodellashtirish usullari yordamida hududiy taraqqiyotning optimalyoʻnalishlari ilmiy asoslangan. Normativ va qidiruv prognozlash metodlari, analogiyahamda zanjirli reaksiya usullaridan foydalangan holda mintaqaning qisqa, oʻrta vauzoq muddatli rivojlanish istiqbollari belgilangan. Tadqiqot natijalari hududiy ijtimoiyiqtisodiysiyosatni shakllantirishda va mintaqaviy boshqaruv qarorlarini qabul qilishdaamaliy ahamiyat kasb etadi.