RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA ANʼANAVIY MAHALLIYQURILISHNI BARQAROR INNOVATSION TEXNOLOGIYALARIASOSIDA RIVOJLANTIRISH (Marketing Journal, 2026)
Ushbu maqolada barqarorlik nuqtai nazaridan anʼanaviy qurilish amaliyotlariningijtimoiy-iqtisodiy hamda ekologik oqibatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda bino qurilishisohasida shakllanayotgan “Global loyihalash, mahalliy ishlab chiqarish” modeliningbarqaror rivojlanishga taʼsiri oʻrganildi. Vernakyular meʼmorchilikka xos ayrimxususiyatlar bilan uygʻun holda konviviallik yondashuvining qurilish tarmogʻidasamarali va mazmunli barqaror amaliyotlarni shakllantirishdagi ahamiyati yoritildi.Maqolada raqamli umumiy resurslar va mahalliy ishlab chiqarish texnologiyalarinibirlashtiruvchi “ochiq qurilish tizimlari” konsepsiyasi taklif etilib, uning modullilik,ulashish va moslashuvchanlik tamoyillari asosida bino qurilishida yanada barqarortizimlarni rivojlantirish imkoniyatlari asoslab berildi.