TIJORAT BANKLARINING MOLIYA BOZORIDARAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISHDA BANK MARKETINGSTRATEGIYALARINING AHAMIYATI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada moliya bozori sharoitida tijorat banklariningraqobatbardoshligini oshirishda bank marketing strategiyalarining ahamiyati komplekstarzda tadqiq qilingan. Tadqiqot doirasida moliyaviy xizmatlar bozorida raqobatmuhitining kuchayishi va bank xizmatlarining diversifikatsiyasi jarayonida marketingstrategiyalarini samarali qoʻllashning nazariy-metodologik hamda amaliy jihatlaritahlil qilingan. Xususan, mijozlar segmentatsiyasi, bank mahsulotlari va xizmatlarinidiversifikatsiya qilish, raqamli marketing instrumentlaridan foydalanish, shuningdekmijozlarga yoʻnaltirilgan marketing siyosatini shakllantirish tijorat banklari moliyabozoridagi raqobat pozitsiyalarini mustahkamlashda muhim omillardan biri ekanligiilmiy jihatdan asoslab berilgan. Muallif izlanishlari natijasida bank marketingstrategiyalarini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlabchiqilgan.