QURILISH KORXONALARIDA MODDIY-TEXNIK BAZANIMODERNIZATSIYA QILISH VA RIVOJLANTIRISH USULLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada qurilish sohasida moddiy-texnik resurslardan samaralifoydalanish, ishlab chiqarish jarayonlarini modernizatsiya qilishda moddiy-texnikbazaning ahamiyatini oshirish masalalari oʻrganilgan. Tadqiqotda qurilish ishlabchiqarishini konsentratsiya qilish, ixtisoslashtirish va kooperasiyalashtirishmexanizmlari moddiy-texnik bazani rivojlantirishning asosiy yoʻnalishlari sifatidaoʻrganilgan. Shuningdek, qurilish industriyasi korxonalari va ilmiy-tadqiqotmuassasalari oʻrtasidagi hamkorlikni kuchaytirish zarurati asoslab berilgan.