TRANSPORT EKSPEDITORLIK KORXONALARIDA DAVLAT -XUSUSIYShERIKLIK TIZIMIDAN FOYDALANISH (Marketing Journal, 2026)
Mazkur tadqiqotda transport ekspeditorlik korxonalarida davlat-xususiy sherikliktizimidan foydalanish hamda marketing strategiyalarini takomillashtirish masalalaritahlil qilindi. Transport xizmatlariga bo‘lgan talabning ortishi sharoitida xizmatlarnisegmentlash, raqobatbardoshlikni baholash va samarali boshqaruv yondashuvlario‘rganildi. Empirik tahlil asosida korxonalar o‘rtasida tariflar, xizmat sifati varaqamlashtirish darajasida farqlar mavjudligi aniqlandi. Davlat-xususiy sheriklikmexanizmi infratuzilmani rivojlantirish va investitsiyalarni jalb qilishda samaralivosita sifatida baholandi. Marketing strategiyalarini optimallashtirish va xizmatlarsamaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.